WELKOM!

Ik ben Adelinde en ik heb mijn stallen in Nijkerk, op Landgoed Balkenschoten. Het paard waar ik alles aan te danken heb is Jerich Parzival. Sinds 2002 rijd ik hem en met hulp van mijn team – waaronder eerst Johan Hamminga en later Sjef Jansen – zijn we met vallen en opstaan een eind gekomen. Londen 2012 – Olympisch zilver -  was zeker een hoogtepunt! Lees verder

 

Adelinde met drie paarden naar CDI Saumur

Adelinde komt aankomend weekend met drie paarden aan de start op het CDI in Saumur, Frankrijk. Naast Aqiedo (v. Undigo) en Zephyr (v. Jazz) in de Grand Prix, neemt ze ook de zevenjarige Fleau de Baian (v. Jazz) voor het eerst mee naar een CDI. Fleau, de volle broer van Parzival, scoorde afgelopen voorjaar al ruim 74% bij zijn nationale Lichte Tour-debuut en werd in augustus zevende in de finale van het WK voor zevenjarige dressuurpaarden. 

Read more

Governor redt kampioenschap in eigen huis met zilver

Nog geen enkele medaille voor Nederland tot de WK-finale van de zesjarigen. Governor en Adelinde zorgden er met een topproef voor dat de eer van Nederland toch nog gered werd met een zilveren medaille (met een 9,06 gemiddeld!). Na afloop vertelt Adelinde: “Ik had in de kwalificatie redelijk safe gereden en dacht, als ik iets wil bereiken dat moet ik er een extra schepje boven doen. Ik heb met Governor vandaag risico genomen, ben er  vol voor gegaan en het is gelukt!”

Read more

Henkie beste Nederlandse paard in extreem kwaliteitsvolle finale vijfjarigen

De KWPN en Oldenburgs goedgekeurde hengst Henkie (v. Alexandro P) pakte direct in de eerste kwalificatie een ticket voor de finale en werd uiteindelijk (gedeeld) zesde op het Wereldkampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden. Een bijzondere prestatie, want volgens velen was de kwaliteit in geen jaargang zo hoog als bij de vijfjarigen in Ermelo. 

Read more

Fleau de Baian zevende in WK-finale

De Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo waren zeer succesvol voor Adelinde. Met alle drie de paarden waarmee ze Nederland vertegenwoordigde haalde ze direct in de kwalificatieronde de finale. In de eerste finale, die voor de zevenjarigen, werd Adelinde zevende met Fleau de Baian met een totaal van 77,76%. 

Read more