WELKOM!

Ik ben Adelinde en ik heb mijn stallen in Nijkerk, op Landgoed Balkenschoten. Het paard waar ik alles aan te danken heb is Jerich Parzival. Sinds 2002 rijd ik hem en met hulp van mijn team – waaronder eerst Johan Hamminga en later Sjef Jansen – zijn we met vallen en opstaan een eind gekomen. Londen 2012 – Olympisch zilver -  was zeker een hoogtepunt! Lees verder

 

Fleau de Baian Nederlands Kampioen ZZ-Zwaar

Met Fleau de Baian, de volle broer van Parzival, won Adelinde met overmacht het Nederlands ZZ-Zwaar kampioenschap. Zowel in de eerste proef (70,38 procent) als in de kür (77,25) stond de Oldenburgs en AES-goedgekeurde hengst ruimschoots bovenaan. 

Read more

Adelinde met drie paarden op KNHS kampioenschappen

Adelinde rijdt dit weekend drie paarden op de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur. Met de Oldenburg en AES-goedgekeurde hengst Fleau de Baian (de volle broer van Parzival) komt ze aan de start in het kampioenschap in het ZZ-Zwaar. Met de door Adelindes ouders gefokte Zephyr (v. Jazz) en de KWPN-goedgekeurde Aqiedo (v. Undigo) start Adelinde in de Grand Prix. 

Read more

Governor naar Deense hengstenkeuring

Governor (Totilas uit de volle zus van Parzival) is al goedgekeurd bij het KWPN en Oldenburg. In maart gaat Adelinde hem ook op de hengstenkeuring in Herning voorstellen met een Deens dekbrevet als doel. Met zijn staat van dienst en afstamming maakt Governor een grote kans op het Deense dekbrevet.

Read more

Afscheid Parzival op Indoor Brabant

Tijdens de 50e editie van Indoor Brabant zal de Nederlandse dressuurlegende Jerich Parzival afscheid nemen van de internationale topsport. De imposante, inmiddels 20-jarige, ruin en dressuuramazone Adelinde Cornelissen zullen nog eenmaal samen te zien zijn voor het grote publiek. Het officiële afscheid zal plaatsvinden in de Brabanthal op zaterdag 11 maart rond 15.30 uur in de pauze van de World Cup Dressage Freestyle.

Read more