WELKOM!

Ik ben Adelinde en ik heb mijn stallen in Nijkerk, op Landgoed Balkenschoten. Het paard waar ik alles aan te danken heb is Jerich Parzival. Sinds 2002 rijd ik hem en met hulp van mijn team – waaronder eerst Johan Hamminga en later Sjef Jansen – zijn we met vallen en opstaan een eind gekomen. Londen 2012 – Olympisch zilver -  was zeker een hoogtepunt! Lees verder

 

Fleau de Baian wint NK-selectie met 73,79 procent

Met zijn hoogste score ooit won Fleau de Baian de laatste selectiewedstrijd voor het NK ZZ-Zwaar in Ermelo. De jury beloonde de proef van Adelinde en de volle broer van Parzival met 73,79 procent. "Fleau stond er echt super aan", zegt Adelinde, die het Nederlands Kampioenschap met vertrouwen tegemoet ziet. 

Read more

Parzival echt met pensioen

Naar aanleiding van een bericht van St. Georg over de Nederlandse dressuurkaders ontstond vandaag op Facebook commotie. Bezoekers van de website leken te denken dat het deel uit maken van het kader ook inhoudt dat Parzival in 2017 nog gestart wordt. "Ik kan jullie verzekeren dat Parzival echt met pensioen is", vertelt Adelinde. 

Read more

Vijf keer een 8,5 voor Governor

Voor alle drie de basisgangen, de harmonie en de aanleg kreeg Governor (Totilas uit volle zus Parzival) in Zuidbroek een 8,5. Daarmee kwam de zwarte hengst onder Adelinde uit op 85 punten in de hengstencompetitie klasse M. "We zagen een mooie langgelijnde moderne dressuurhengst, die zeer symphatiek werd voorgesteld door Adelinde", luidde het jurycommentaar. 

Read more

'Henkie is een paard met ontzettend veel kwaliteit'

"Jullie zullen het ook allemaal gezien hebben, een paard met ontzettend veel kwaliteit in alle drie de gangen", stak Christa Larmoyeur het jurycommentaar af na rit van Adelinde en Henkie in de Isah Hengstencompetitie in Zuidbroek. "Voor een vierjarige loopt hij al met enorm veel balans, gedragenheid, kracht en een bergopwaarts beeld." 

Read more